Uitvoer en productie

Plaatwerk

Al ons plaatwerk komt in de basis uit lasergesneden plaat. Onze kantbank met een capaciteit van 120 ton kan de meest gangbare maten aan. Laswerk en verdere afwerking gebeurt in de lasafdeling. Bewerken van plaatwerk verdient extra aandacht i.v.m. kromtrekken van het materiaal. Voordat wij (uw) ontwerpen laten snijden bekijken wij of het product ook daadwerkelijk te kanten en te lassen is. Kleine aanpassingen kunnen het verschil maken tussen een correct en een incorrect eindproduct.

Constructiewerk

Voor het constructiewerk hebben we de werkplaats uitgerust met een aantal opspantafels, automatische lintzaag, buigmachine, portaalboormachine, bovenloopkranen met een capaciteit 5 ton en een ruime voorraad aan lengte materialen. Hierdoor zijn wij in staat om snel en accuraat zeer veel voorkomende constructiewerken te produceren, zoals bordessen, leuningwerk, trappen, etc.

Laswerk

Onze lasafdeling heeft de beschikking over MIG en TIG lasapparatuur, semi-lasautomaten, draaitafels en uiteraard gekwalificeerde en gecertificeerde lassers. Er wordt gelast volgens diverse Las Methode Kwalificaties (LMK), certificaten worden bijgehouden en verlengt. Ondanks de verschillende kwaliteitseisen die gesteld worden door onze klanten, zijn wij zeer goed in staat om hierin een constante kwaliteit te waarborgen.

Verspaning

Onmisbaar in onze werkplaats is de verspanende afdeling. Deze afdeling maakt ons als machinebouwer compleet. Het machinepark bestaat hier uit diverse CNC gestuurde en conventionele draaibanken, tapmachines en diverse kolom- en radiaal-boormachines. Met dit machinepark hebben wij de mogelijkheid om aandrijfmechanismes, walsrollen en assen te maken, flenzen na te draaien en te voorzien van afdichtingkamers. Wij kunnen hierbij gaan tot diameters van 700-800 mm.

Montage/Assemblage

Zowel in onze fabriekshal als op locatie kunnen wij de montage en assemblage van de diverse door ons gefabriceerde, of door u toegeleverde onderdelen verzorgen. In onze werkplaats (1200 m2) hebben wij de mogelijkheid om complete productielijnen op te stellen, waardoor eventuele opstartproblemen in een vroeg stadium aan het licht komen. Op locatie houdt dit in dat wij het transport en de plaatsing regelen en coördineren. Tevens worden montage- en laswerkzaamheden door ons verzorgd.

Afwerking

De afwerking van RVS bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van het product en is het onderdeel van de normstelling. Wij maken onderscheid in de volgende manieren van afwerken: glasparelen, beitsen, trillen, borstelen en polijsten. Iedere manier van afwerken heeft zijn eigen manier van voorbewerken en construeren. Wij kunnen u hierover in een vroeg stadium adviseren.